713259646552959.JPG

Mun serkulla on tommonen saksanmetsästysterrieri.Ja sen nimi on Ronja.Mä laitan niiden rodusta vähän tietoo.

Luonne


Saksanmetsästysterrieri on luonteeltaan rohkea, kova ja kestävä, Jo käyttötarkoituksensa vuoksi sen tulee olla elinvoimainen ja kiihkeä. Kotioloissa se on helppohoitoinen ja vaatimaton seuralainen. Saku sopii myös lapsiperheisiin ja on kyltymätön kapulan noutaja. Saku omaa tyypillisen täysiverisen metsästyskoiran luonteenominaisuudet, eikä sovi sen vuoksi pelkäksi seurakoiraksi, vaikka täyttääkin viran metsästysreissujensa lomassa. Tarpeen vaatiessa se puolustaa rohkeasti kotiaan ja ystäviään.

Saksanmetsästysterrierillä on erittäin korkea kipukynnys. Vieraisiin koiriin se saattaa suhtautua pidättyväisesti. Kun saksanmetsästysterrieri suuttuu, se on periksi antamaton ja taistelee terrierin tulisella temperamentillaan vastustajan kokoa kunnioittamatta. Sakun pentu pitää alusta asti kasvattaa asiallisen määrätietoisesti. 
 Ulkonäkö ja koko


Saksanmetsästysterrieri on pienehkö hieman pitkärunkoinen ja väriltään musta, tummanruskea tai mustien ja harmaiden karvojen sekoittama. Punakeltaiset ja selvästi rajatut merkit kulmakarvoissa, kuonossa, rinnassa, raajoissa ja peräpeilissä. Rungoltaan saku on tiivis ja sopusuhtainen.

Käyttötarkoituksensa vuoksi sillä toivotaan olevan tiheä ja pinnanmyötäinen karvapeite. Karvanlaatu vaihtelee kovasta karkeakarvaisesta karkeaan sileäkarvaiseen. Karvapeitteen tärkein ominaisuus on kestää vaativaa ja kuluttavaa metsästystä. Monenlaista karvanlaatua voi ilmetä samassa pentueessa, sillä sakuja ei erotella karvanlaadun mukaan. Ilmeen tiukkuus johtuu sen pienistä tummista silmistä, jotka sijaitsevat syvällä. Hampaat ovat suuret ja leuat vahvat.

Saksanmetsästysterrierin ihannekoko on 33-40 cm välillä. Urosten ihannepaino 9-10 kg ja nartuilla vastaavasti 7,5-8,5 kg. Rinnanympärysmitaltaan rotumääritelmän mukainen saku on 10-12 cm säkäkorkeuttaan suurempi.

192889683084627.jpg

991846090140091.jpg
© Outi Kirjavainen

Saksanpaimenkoirat ovat yleensä poliisi koira.Mutta voi´ne myös olla ihan tavallisellakin ihmisellä.Joka ei ole poliisi tai jokin muu johon sitä ei tarvita työhön.Eli se voi olla tavallinen lemmikki.

984239030940392.JPG
© Tarja Toikka

tässä tietoa chihuahuasta.

Chihuahuat Suomessa


Sekä pitkä- että lyhytkarvainen chihuahua ovat erittäin suosittuja Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Suomeen tuli ensimmäinen lyhytkarvainen chihuahua vuonna 1964 ja ensimmäinen pitkäkarvainen neljä vuotta myöhemmin. Vuosittain rekisteröidään noin 150 lyhytkarvaista ja noin 250 pitkäkarvaista chihuahuaa. Rotu kuuluu Suomen Kennelliiton PEVISA-ohjelman piiriin, mikä tarkoittaa, että jalostukseen käytettävät koirat on tutkittava patella luxation varalta. Tutkimustulos ei kuitenkaan vaikuta jälkeläisten rekisteröintiin.Chihuahua tunnetaan maailman pienimpänä koirarotuna. Se painaa vain 0,5 - 2,5 kg. Tämä meksikolaisen paikkakunnan mukaan nimensä saanut pikkukoira levisi Yhdysvaltoihin viime vuosisadan lopulla, ja Amerikan Kennelliitto hyväksyi rodun vuonna 1900. Chihuahuaa on kahta eri rotua, pitkäkarvainen ja lyhytkarvainen. Ne eroavat toisistaan varsinaisesti vain karvanlaadun perusteella. Lyhytkarvaisen chihuahuan turkki on lyhyt, pehmeä, kiiltävä ja rungonmyötäinen, pitkäkarvaisen puolistaan pitkä, hieno, pehmeä ja suora tai hieman laineikas. Kaikki värit ja väriyhdistelmät sallitaan.

Luonne


Chihuahua on pienestä koostaan huolimatta hyvin terverakenteinen ja vilkas. Luonteeltaan se on eloisa, reipas ja peloton. Se vaatii myös kokoonsa nähden paljon liikuntaa. Seurallisena luonteena chihuahua viihtyy erinomaisesti muiden koirien kanssa, varsinkin toisten chihuahuoiden seurassa.

Ulkonäkö


Chihuahuan paino vaihtelee puolesta noin kolmeen kiloon. Rodulle on tyypillinen omenanmuotoinen kallo. Sillä on myös koiran kokoon nähden suuret, pystyt korvat. Joillakin yksilöillä silmät ovat rubiininpunaiset, mikä on myös yksi rodun erikoisuuksista.

Chihuahuat Suomessa


Sekä pitkä- että lyhytkarvainen chihuahua ovat erittäin suosittuja Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Suomeen tuli ensimmäinen lyhytkarvainen chihuahua vuonna 1964 ja ensimmäinen pitkäkarvainen neljä vuotta myöhemmin. Vuosittain rekisteröidään noin 150 lyhytkarvaista ja noin 250 pitkäkarvaista chihuahuaa. Rotu kuuluu Suomen Kennelliiton PEVISA-ohjelman piiriin, mikä tarkoittaa, että jalostukseen käytettävät koirat on tutkittava patella luxation varalta. Tutkimustulos ei kuitenkaan vaikuta jälkeläisten rekisteröintiin.

090269075824522.jpg
© Satu Kalliokoski

4078412785.jpg
© Copyright
 Tuossa on uljas irlannin setteri.